Testimoni Sutra Facial Serum

Mungkin ramai yang tidak mengetahui Sutra facial serum adalah daripada extrak buah Melaka atau Phyllantus emblica apatah lagi mengetahui khasiat yang terkandung di dalam buah Melaka ini. Didalamnya mengandungi pelbagai mineral seperti vitamin C. Dikatakan 720mg vitamin C bagi setiap 100g isi buah yang segar, Zat Besi, Vitamin B Kompleks dan lain-lain.

Sutra facial serum memberi kebaikan pada kulit wajah dengan menganjalkan kulit muka serta mengurangkan tanda penuaan. Gunakan kedua2 facial serum ini untuk kesan yang lebih optimum.

~Melembapkan kulit wajah
~Mengurangkan garis kedutan
~Menghilangkan tompok-tompok hitam
~Menghilangkan jerawat dan jeragat
~Memberi kesegaran pada wajah
~Menegangkan kulit wajah
~Mencerahkan kulit wajah

Tahukah anda cara mengunakan sutra serum wajah dengan optimum? Kebiasaannya facial serum atau serum wajah adalah sangat mahal. Oleh itu kita harus mengetahui cara menggunakannya dengan betul supaya tidak membazir.

Terlebih dahulu jika anda pernah mengunakan produk serum lain adalah dinasihatkan untuk anda merehatkan kulit wajah anda sekurang-kurangnya dua minggu sebelum mencuba produk wajah yang baru. Dengan cara ini penggunaan produk baru keatas wajah anda akan bertindak lebih efisien dan effektif berbanding jika anda tidak berhenti.

Cara atau tertib penggunaan serum juga berbeza.Boleh lihat carta dibawah supaya anda tidak terkeliru nak pakai atau apply yang mana satu ya.

Cara guna serum

 

Cuci muka dengan pencuci kegemaran anda kemudian lap kering wajah dan bolehlah guna seperti step diatas. Contoh diatas bermula dengan cleanser dan akhir sekali UV cream.

Set wajah sutra

Khas untuk produk SUTRA. Anda boleh menggunakkan pencuci wajah A’vera facial wash untuk wanita. Kemudian boleh gunakan Sutra M’blica Visible Lightening & Brightening Facial Serum seterusnya Avera soothing & moiturizing gel sebagai moisturizer dan akhir sekali bedak asas makeup kegemaran anda.

Pada sebelah malam sebelum tidur ulangi proses yang sama dan tukarkan Sutra M’blica Visible Lightening & Brightening Facial Serum kepada Sutra M’blica Visible Lifting & firming facial Mask. Keesokkannya cuci muka anda dan ulangi proses yang sama. Harus diingat ya produk ini adalah produk natural dan kesan kebaikkannya akan terlihat jika anda consistent dalam menggunakannya. 

Lelaki pun boleh menggunakan set ini sebenarnya. Kaum Adam hanya perlu menukarkan  Sutra Facial wash for women kepada Sutra Facial wash for men. Nak tahu yang mana satu? Boleh lihat disini.

Saya selitkan sekali testimoni Sutra facial Serum disini.

Testimoni sutra facial serum