Tag Archives: sutra avera

SUTRA A’vera ada produk terbaru

SUTRA A’vera memperkenalkan produk terbaru dan istimewa kerana ianya bebas SLS, Gluten, Paraben, pewangi tiruan, minyak mineral, bebas bahan pewarna, bebas alcohol dan tidak diuji keatas binatang. Biasanya produk seperti ini cuma terdapat pada produk keluaran syarikat MLM atau pun buatan luar negara. Sekarang ini adalah satu berita gembira kepada pengguna Malaysia yang mempunyai masalah kulit seperti eczema atau pun yang sensitif terhadap bahan kimia.

Pengguna Malaysia sekarang dah bijak-bijak dan tahu apakah jenis-jenis bahan kimia yang boleh menyebabkan penyakit cancer dan sebagainya. Lagipun biasanya produk yang bebas kimia ini dipasaran harganya agak mahal dan sukar didapati. Sekarang anda sudah ada alternatif yang dapat membantu menjimatkan wang anda.

Sebelum ini rangkaian SUTRA A’vera hanya mempunyai SUTRA A’vera Soothing & Moisturizing Aloe Vera gel yang memang hot dan digemari oleh pesakit eczema dan banyak digunakan kepada anak-anak kecil kerana kulit mereka sememangnya sensitif dan belum matang sepenuhnya. Jom tengok apa yang baru tu…

image

SUTRA A'vera facial cleanser for women

image

Botol SUTRA A’vera yang warna merah ni adalah SUTRA A’vera Facial Cleanser for women atau dalam bahasa melayu pencuci muka khas untuk kaum wanita. Ianya menghidratkan wajah dan mempunyai antioxidant yang tinggi. Yang penting ia wangi dan pakai sedikit sahaja kira-kira besar buah saga pun dah cukup.

Vol 100ml

harga RM35.00

 

 

image

image

Botol kelabu ni pula SUTRA A’vera Facial Cleanser for Men. Pada anda yang ada anak-anak teruna yang baru nak membesar amat sesuai dengan produk ini al maklumlah mereka ini masih mempunyai kulit yang sensitif dan seelok-eloknya gunalah produk yang bebas kimia supaya tiada kesan sampingan. Orang dewasa lagilah sesuai nak guna hehehe. Bezanya produk ini dengan yang atas tu dalam produk ini ada rice microbeats. Ini bermaksud ada rasa biji-biji halus masa mencuci muka. Bau dia pun taklah macam bau ubat walaupun tiada pewangi tetapi bau dari bahan seperti timun, citrus lemon, tea tree (melaluca), aloe vera dan peppermint dah cukup untuk menjadikan produk ini wangi.

Vol 100ml

Harga RM35.00

image

image

Botol hijau tua ni adalah SUTRA A’vera Shampoo berserta conditioner, mudah 2 in 1. Sebagai mana anda tahu Aloe Vera memang sesuai digunakan untuk kesihatan rambut. Malah sejak zaman dahulu lagi memang lidah buaya digunakan untuk melebatkan rambut. Tambahan minyak kelapa dan vitamin E dapat menguatkan lagi akar rambut anda dan apa yang penting ianya bebas bahan kimia.

Vol 300 ml

Harga RM38.00

 

 

image

SUTRA A'vera Shower Gel

image

Botol yang berwarna turquoise ialah SUTRA A’vera Shower gel. Pada yang kulit sensitif tu boleh la mencuba. Semua peringkat umur boleh guna sebab ianya bebas bahan kimia. Kandungannya ada watermelon, citrus lemon, aloe vera, cucumber. Ianya lembut pada kulit dan terdapat tea trea oil yang bertindak sebagai pembasmi bakteria.

 

Vol 300 ml

Harga RM32.00

image

SUTRA A’vera Soothing & Moisturising Aloe Vera Gel

image

image

SUTRA proudly announcing a new range of product called SUTRA A’Vera Soothing & Moisturising Aloe Vera Gel. Contain 90% of aloe vera soothing gel which providing rejuvenating, healing, or soothing properties.

Benefits of using SUTRA A’vera gel:

1. It treats sunburn.

Avera helps with sunburn through its powerful healing activity at the epithelial level of the skin, a layer of cells that cover the body. It acts as a protective layer on the skin and helps replenish its moisture. Because of its nutritional qualities and antioxidant properties, the skin heals quicker.

2. It acts as a moisturizer.

Aloe moisturizes the skin without giving it a greasy feel, so it`s perfect for anyone with an oily skin complexion. For women who use mineral-based make-up, aloe vera acts as a moisturizer and is great for the face prior to the application to prevents skin drying. For men: Avera gel can be used as an aftershave treatment as its healing properties can treat small cuts caused by shaving.

3. It treats acne.

Avera gel contains two hormones: Auxin and Gibberellins. These two hormones provide wound healing and anti-inflammatory properties that reduce skin inflammation. Giberellin in aloe vera acts as a growth hormone stimulating the growth of new cells. It allows the skin to heal quickly and naturally with minimal scarring.

Aloe is soothing and can reduce skin inflammations, blistering and itchiness, while helping the skin to heal more rapidly. Additionally, in Ayurvedic medicine, Aloe is used to effectively heal chronic skin problems, such as psoriasis, acne and eczema.

4. It fights aging.

As we age, everyone begins to worry about the appearance of fine lines and the loss of elasticity in their skin. Aloe leaves contain a plethora of antioxidants including, beta carotene, vitamin C and E that can help improve the skin’s natural firmness and keep the skin hydrated.

5. It lessens the visibility of stretch marks.

The skin is like one big piece of elastic that’ll expand and contract as needed to accommodate growth. But if the skin stretches too far, too fast (due to pregnancy, rapid weight gain or loss) the elasticity of the skin can be damaged. That’s what leaves those unsightly stretch marks. These marks appear due to minor tears in the layers of the skin caused by sudden and excessive stretching. Avera gel can help hide these stretch marks by healing these wounds.

6. It’s nutrient rich for good health.

This solid material contains over 75 different nutrients including vitamins, minerals, enzymes, sugars, anthraquinones or phenolic compounds, lignin, saponins, sterols, amino acids and salicylic acid.

7. It soothes in periodontal disease.

According to a study published in the Journal of Ethnopharmacology, it’s extremely helpful in the treatment of gum diseases like gingivitis, periodontitis. It reduces bleeding, inflammation and swelling of the gums. It is a powerful antiseptic in pockets where normal cleaning is difficult, and its antifungal properties help greatly in the problem of denture stomatitis, apthous ulcers, cracked and split corners of the mouth.

8. It aids in digestion.

The internal benefits of aloe vera are supposed to be just as amazing. The plant is said to improve the digestion and to relieve ulcers. Some people consider it a laxative, while others attribute that effect to its digestive qualities (which normalize the system and induce regularity). The juice is also prescribed for arthritis and rheumatism. To test any of these claims, steep the cut foliage in water or chew pieces of the fresh leaf.

*PARABEN FREE, GLUTEN FREE, FRAGRANCE FREE, MINERAL OIL FREE AND ARTIFICIAL COLOUR FREE

Price: RM30.00
Vol : 250g

Now the packaging is even better no more spill over in your bag 🙂

image

image

image

image

image

image

Wytie Aromatheraphy Soap

image

WYTIE AROMATHERAPY SKIN SOLUTION SOAP

Mengandungi Arbutin, Aloe Vera, Tea tree, Glutathione, Vit A, Vit C, Vit E, Nano White.

Sabun ini dapat merawat masalah kulit seperti berikut :-

1. Merawat & Menghilangkan jerawat;
2. Merawat & Menghilangkan parut jerawat & cela;
3. Mengurangkan & menyelesaikan masalah jeragat;
4. Mengurangkan kedutan pada kulit;
5. Mencerahkan kulit yang kusam/gelap;
6. Menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata;
7. Mencerahkan kulit dicelah2 lipatan;
8. Boleh digunakan untuk muka & badan;
9. Memberi kelembapan yang sempurna;
10. Mengurangkan dan menghilangkan tompok hitam;
11. Memudarkan parut akibat jerawat;
12. Penggunaan berterusan akan membuat kulit lebih bersinar & bermaya tanpa solekan yang tebal;
13. Menganjalkan kulit wajah dan badan;
14. Membantu merawat masalah Ekzema (Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang tidak normal (lemah) dan faktor genetik. Masalah ini kebiasaannya dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak. Eczema boleh menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit mengelupas. Keadaan ini boleh menjadi bertambah teruk berikutan pengambilan makanan di mana pesakit mempunyai alahan (allergic) terhadap makanan tersebut. Selain itu, menyentuh bahan-bahan alahan dan perubahan suhu secara mendadak juga akan menyembabkan kegatalan pada kulit);
15. Dapat menghilangkan parut;
** SELAMAT untuk ibu2 hamil dan anak2 seawal usia 3 tahun

image

Cara pengunaan Wytie Soap ini mudah sahaja. Basahkan kulit anda dengan air dan sapu wytie soap di muka dan kawasan badan yang anda inginkan. Kalau anda gunakannya sebagai pencuci muka lebihan sabun yang ada pada tapak tangan tu bolehlah disapukan ke tangan supaya tangan pun putih dan gebu dan tak membazir :). Biarkan selama 15 saat dan bilas.

Nak lagi cantik selepas cuci muka boleh guna Sutra Avera sebagai moisturizer dan lepas tu guna set Sutra Adriana Gorgeous

Bau sabun ini agak kuat dan semerbak wangi. Satu bilik air boleh bau hehehe.

Selamat mencuba!

Harga : RM29.90