Category Archives: Handmade Soap

Make Your Own Breast Milk Soap

Al- Kisahnya last night before I went off to bed tetiba terasa nak buat sabun dari EBM sendiri…tadaaaa! Inilah hasilnya :). Para ibu diluar sana yang ada stok EBM dah nak expired tu jangan buang ya…. boleh guna untuk buat sabun.

ebm3

 

Sabun ini sesuai untuk anak saya yang ada eczema… bahan yang terkandung dalam sabun ni semuanya selamat untuk kulit bayi hingga ke dewasa. Ia halal, bebas SLS and etc.

Kalau berminat nak buat sabun susu badan sendiri let me know ya… i can provide the kit for you to do it at your own home.

Apa ada dalam Soap Kit tu? Saya akan bagi 400gram soap base, 1 botol (10ml) 100% essential oil, soap mold dan resepi. Nak buat sabun pun kena ada resepi jugak tau… bukan masa memasak je nak guna resepi hehehe.

ebm1

 

Ok ni EBM soap yang saya buat berat dia dalam 50 gram. Dalam Soap kit tu ada 400 gram.. so kira sendiri lah ya berapa banyak boleh buat hehehe.

ebm2

Ni adalah sample soap kit saya… pinggan tu tak termasuk ya  🙂

Nak tau berapa harga?? Boleh hubungi saya.