Author Archives: Aeimelia Khalid

WATCH SUTRA YEAR END SALE 10 -31 Dec 2017

Alhamdulillah tahun 2017 sudah hampir untuk melabuhkan tirai. Tak lengkap jika saya tidak membuat Sutra YES kan? Sutra Year End Sale telah bermula dari 10 December – 31 December 2017. Diskaun sehingga 15% dan pembelian RM30 keatas layak untuk mendapatkan FREE SHIPPING dengan syarat anda beli disini https://shopee.com.my/neonateoutlet.

Sebarang maklumat lanjut boleh hubungi saya di http://aeimelia.wasap.my

Enjoy your YES! YES! YES!

 

ONLINE SALE IS ON

Suprise! Online sale sedang berlangsung dari 11/11/2017 sehingga 30/11/2017

Also grab the opportunity for Sutra lucky draw as well. Minimum purchase of RM30 only!

Not only that you can get free shipping including sabah and sarawak if your purchase is more than rm30 in one receipt.

Untungkan???

Apa tunggu lagi… jom Shopping!!

Serum wajah siang hari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ada yang berkenan? Click sini untuk beli.

beli E book saka 4.0 instagram by ajimaura

Ingin menjadi pengguna instagram dengan follower sehingga 10K dan lebih tanpa perlu berbelanja tinggi? Pembeli-pembeli ebook ini  telah berjaya mendapatkan hasil dan keuntungan berdasarkan kaedah-kaedah yang dinyatakan di dalam ebook tersebut. Saya pasti anda juga mahukan kejayaan seperti itu……kan?

Di sini anda akan diajar untuk menaikkan follower instagram anda dengan cara yang betul sehingga boleh mencecah 10K follower. Tanpa menggunakan robot dan dibantu sokongan kumpulan (support team) yang kuat selain bersama-sama menyelesaikan task- task yang dibuat secara berjemaah. Di dalam group ini anda akan didorong untuk ke atas bukannya ditolak ke bawah.

Ebook instagram ini lain dari yang lain. Anda juga diajar cara-cara untuk meningkatkan instagram anda di search engine google. Jika anda komited insyallah dalam masa 2 bulan sahaja anda boleh ke arah 10K follower.

Harga ebook sekarang adalah RM115 sebelum dinaikkan lagi. Anda akan dimasukkan ke group-group telegram dan jika anda ada masalah boleh ajukan masalah disana secara live! Nota-nota yang tersusun hanya ikut step by step sahaja. Anda boleh ulangkaji berkali-kali dan nota sentiasa di update. Hanya beli sekali anda boleh guna berkali-kali dan ilmu baru sentiasa dikongsi bersama.

Selain dari itu anda juga dapat free teknik mengambil gambar dengan apps dari handphone sahaja.  Jika batch 7 ni penuh tiada lagi harga RM115. Group batch 8 sudah pasti harganya berbeza. Apa tunggu lagi. Bertindak sekarang sebelum terlewat. Click sini untuk beli Ebook Saka 4.0 by ajimaura dan melihat testimoni sebenar. Jangan lupa click di logo “beli sekarang click disini” di dalam link untuk mendapatkan harga diskaun. Nak tengok bukti baca testimoni dan cari mereka di IG mereka ya. Ini contoh saya bagi satu je…

 

 

Rahsia dapatkan kulit kembali muda dan jimat belanja dengan rose otto skincare series

Nak tau macam mana nak dapatkan kulit kembali muda dan jimat belanja dengan rose otto skincare series?

Ok hari ini saya akan berceloteh tentang rose otto skincare series untuk beauty set sahaja. Sebenarnya rose otto skincare series ini ada dua bahagian. Bahagian penjagaan wajah yang saya gelar dia sebagai beauty set dan bahagian penjagaan badan. Set ini boleh digunakan oleh semua golongan termasuk remaja.

 

rose otto skincare series – beauty set

Seperti gambar di atas set ini cuma ada 3 produk sahaja dan cara menggunakannya pun mudah. Gunakan pada sebelah pagi dan malam sebelum tidur. ok ini stepnya ya…

 

Step 1.

Gunakan Rose moisturiser and facial cleanser with Rose otto oil and lime oil seperti gambar bawah ni. Picitkan hanya sebesar buah saga atau pearl size sudah mencukupi (nak jimatkan hehe). Cuci bersih muka anda dan bilas dan lap kering. Saya dapati masalah jerawat saya mudah kecut dan kering disebabkan ada pati lime essential oil didalamnya. Ianya tidak membuatkan wajah anda terasa kering tetapi lembut. Kenapa saya cakap muka rasa lembut? sebab dia dah ada moisturiser kat dalam tu.. tak payah ada banyak-banyak produk kiranya macam 2 in 1 kan. Jimat duit dan jimat masa.

Step 1. rose otto skincare series moisturiser and facial cleanser gel

 

step 2.

Yang ini apa pulak ya? ok yang ini adalah spray muka atau spray mist. guna selepas cuci muka dan lap kering wajah kita. kemudian spray 2 kali dah cukup. Ratakan di wajah anda dan tepuk-tepuk manja kulit kita sampai dia serap. Spray mist ini  mempunyai rose floral water dan yuzu fruit extract dan artichoke. Ianya memberi kesan segar serta merta dan mempunyai  milk thristle extract untuk melindung kulit dari kesan penuaan. kiranya macam awet muda lah untuk bahasa yang lebih mudah difahami. Selain dari itu ianya juga bebas paraben dan mineral oil. Anda juga boleh gunakan spray mist ini selepas anda ber make-up. Ianya boleh membuatkan make-up anda tahan lebih lama. jimatkan? Satu produk pelbagai guna.

 

Step 2. rose otto skincare series soothing and balancing facial mist

 

step 3.

Akhir sekali gunakan facial serum ini. Saya suka sangat dengan facial serum ini sebab bila guna kulit saya jadi sangat lembut, pori makin halus, kulit tak kusam, bekas jerawat pun makin pudar dan yang paling best nampak kulit wajah saya kurang kedut. Saya boleh lihat perbezaan kulit saya dalam 2 minggu sahaja.  Saya cuma pam sekali sahaja sudah cukup untuk kegunaan kulit wajah saya. kalau rasa tak cukup pam lah 2 kali. pamkan sebesar biji saga atau pearl size sudah mencukupi. Bila dah sapu rata tepuk-tepuk manja lagi wajah anda dan bahagian leher. Serum ini boleh memberikan kelembapan pada wajah anda selama 72 jam! bukan 24 jam atau 12 jam ya… 72 jam! apa nak lagi kan… Kandungan dalam Serum ini sangat banyak. Ini petikan dalam brochure rose otto skincare series yang saya petik dalam bahasa inggeris.

SUTRA Rose 72H Moisture and Brightening Face Serum is rich in botanical extracts to provide optimum moisture, maintain skin elasticity and brighten your skin. Containing Prickly Pear extract to boost 72 hour moisturizing effect, Milk Thistle extract to prevent glycation process which can helps in increasing firmness and reducing wrinkles and line. While Bearberry extract which consist of natural Glutathione, essential fatty acid, Vitamin C, E and F will help in lightening skin pigmentation and finally brightening your skin.

Step 3. rose otto skincare series 72H moisture and brightening face serum

 

Jangan lupa ya lakukan proses ini setiap hari selepas bangun tidur dan sebelum tidur. Nak Cuba? boleh terus ke link ini.

Sutra Fig exfoliating body wash

Sutra Fig Exfoliating Body wash yang dikeluarkan oleh SUTRA adalah satu kombinasi terbaik dengan menggunakan ekstrak buah Tin dan juga Minyak Pati Lemon untuk membersihkan badan di samping memberi rasa kesegaran dan juga melembutkan kulit.
Buah Tin ini mengandungi anti oksidan yang tinggi, Vitamin A, C, B1, B2, B6, memberi rasa kelembutan dan melembapkan kulit setelah seharian terdedah dengan persekitaran luar.
Kandungan “coumarins” pada buah tin dapat membersihkan kulit dan mencegah serta menyembuhkan jerawat.
Menariknya shower gel ini dari yang lain kerana ia mengandungi bijian daripada kulit kacang walnut di tambah pula dengan enzim dari buah Tin yang berfungsi membersihkan kulit anda dengan lebih mendalam serta membantu menanggalkan sel-sel kulit mati dan menghilangkan kekotoran. Hasilnya, anda akan dapati kulit anda lebih lembut dan bermaya.

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
FIG exfoliating body wash
Vol.250ml

RM38.00

Jom Click sini untuk beli dan percuma free shipping

fig body wash mempunyai scrub halus dari kacang walnut

Lucky Draw guna dan menang produk Sutra

Sempena meraikan ulangtahun TBE Sdn Bhd yang ke 10, pihak HQ sedang mengadakan Kempen GUNA & MENANG untuk setiap pengguna yang membeli minima RM30 pada satu resit, layak menyertai CABUTAN BERTUAH.

Kempen bermula dari 1 OKTOBER sehingga 30 NOVEMBER 2017.

Setiap pembeli yang membelanjakan RM30 untuk produk SUTRA perlu mengisi borang penyertaan yang boleh diperolehi daripada saya.

Andaikata anda membeli 1 resit dengan nilai RM100, maka hanya 3 borang boleh diberikan.

Borang perlu diemailkan berserta resit pembelian kepada pihak HQ pada atau sebelum 30 November 2017. Hantarkan email anda ke sutraofficial1@gmail.com

Cabutan akan dilakukan pada 9 Disember 2017. Setiap pemenang akan dihubungi melalui panggilan telefon.

Hadiah berupa:

Hadiah Utama: Telephone bimbit bernilai RM1000

1st: Hamper SUTRA bernilai RM400
2nd x 3: Aromatherapy diffuser bernilai RM 200
3rd x 10: Voucher SUTRA bernilai RM50

Jom sertai lucky draw guna dan menang produk Sutra. Bak kata orang tua-tua tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapalah yang tau betul tak?

Click sini untuk membeli produk Sutra. Semoga berjaya!

Berita-berita Sutra di media

Berikut adalah keratan-keratan akhbar dan majalah mengenai Sutra. Pernah satu ketika dahulu Sutra di bawah syarikat Tropical Bioessence Sdn Bhd muncul di kaca tv dalam rancangan majalah 3 tv3 mengenai extract penghasilan minyak pati pandan. Ini adalah sebahagian keratan yang sempat saya simpan dan kongsikan.

Review Rose otto skincare series exfoliating body cream scrub

Hari ini saya nak review Rose otto Skincare Series untuk exfoliating body cream scrub. Seperti anda sedia maklum Rose otto skincare series by sutra ada 6 produk. Kita review satu persatu ya bermula dengan exfoliating body cream scrub dengan campuran rose otto essential oil dan shea butter.

Untuk maklumat rose otto skincare series exfoliating body cream scrub ini adalah paraben free dan mineral oil free. Beratnya dalam 150ml atau 5.0 fl.oz. Harga RM 80.00 SM RM85.00 SS.

Masa mula-mula unboxing the product perkara pertama yang saya kesan ialah baunya yang sangat segar dan harum bau bunga ros sebenar. Tak tau bau ros sebenar macam mana? Senang cerita bau dia macam sirap ros yang selalu kita minum tu… tetapi yang ini baunya sangat segar dan tidak mencucuk hidung. Texture exfoliating body cream scrub ini mempunyai manik-manik halus dari kulit walnut. Saya scrub ditangan sampai manik-manik itu hilang. Ternyata kulit yang terkena scrub ini lebih lembab dan lembut. Lihat gambar kulit tangan saya berkilat berbanding dengan tangan yang tidak discrub. Rasa seperti ada lapisan kain baldu ditangan hehehe. Bau wanginya kekal dikulit. Jika kerap menggunakannya insyallah boleh juga mencerahkan kulit yang kusam. Lepas scrub tu jangan lupa bilas dengan air dan cuci dengan Rose otto skincare series aromatherapy shower gel. Di akhiri dengan rose otto skincare series anti-oxidant and energizing body lotion. Setelah 6 jam berlalu kulit saya masih lagi lembut dan lembab.

Selain shea butter dan rose otto essential oil kandungan Rose otto skincare series exfoliating body cream scrub ini juga mengandungi minyak zaiton, jojoba dan lain-lain lagi. Boleh lihat gambar dibawah untuk maklumat lanjut. Insyallah saya akan review lagi produk Rose Otto skincare series ini di lain masa.

rose otto skincare series exfoliating body cream scrub

Berminat nak order Rose otto skincare series exfoliating cream scrub by sutra ni dengan free postage? Jangan lupa tinggalkan pesanan anda di 0136010686.

Rose otto essential oil

Rose Otto Essential oil

Vol : 5ml

Harga : RM200

Minyak pati rose diimport  dari Bulgaria ini atau lebih dikenali sebagai rose otto mempunyai khasiat yang tinggi dan amat menenangkan sesiapa yang menghidunya. Rose otto essential oil ini mempunyai frekuensi yang tertinggi sehingga dapat menaikkan mood anda jika anda terasa hendak demam. Malah jika anda mengalami masalah emosi tidak stabil minyak ini sangat bagus untuk anda. Rose otto essential oil banyak digunakan sebagai bahan utama untuk kecantikkan kulit wajah. Jika anda ingin membuat produk anda sendiri dengan menggunakan rose otto essential oil inilah produk yang anda patut cuba.

1 2 3 12